Mailly Millésime 2004

Meie esimene päev Reimsis oli pühapäev ning see päev on Prantsusmaal tõesti puhke päev, kus enamus kauplusi ja restorane on suletud. Pärast Taittingeri maja külastamist jalutasime tühjadel tänavatel, lõpuks leidsime ühe tagasihoidliku söögikoha ning pärast kerget einet paranes reisiseltskonna meeleolu märgatavalt. Olime valmis edasi jalutama ning oh imet – otse katedraali vastas oli väike šampanjapood. Meid Maritaga valdas täielik vaimustus, samasugune tunne on ilmselt lastel kommipoodi sattudes. Kõik need tuntud ja tundmatud majad, kuulsad ja vähemkuulsamad,  sortimendi lai valik ja täiesti mõistlikud hinnad. Poodnik oli rahulik mees, kes lasi meid oma poekeses rahulikult raamatut lapata, pudeleid uudistada ning andis asjakohaseid soovitusi. Sellises poes olles tahaks kohe kõike osta ja proovida, sama tunnet tundsin 2005. aasta suvel Montalcino külas. Seal võttis Brunellode valik pea pöörlema ning võimatu oli poekeste lahtistest ustest uudistamata mööduda. Nii me seal siis imetlesime ja mõned kihisevad ka kaasa tõime. Üks neist oli Mailly Millésime 2004:

Koostis: 75%PN, 25% CH
Mull  ilus, tihe, elegantne.
Aroomis tunda seentega praetud leiba, pähkleid, küpset teravilja, puuvilju (pirnid, mandel, mandariin).
Maitses tunda mineraalsust, maalähedust, kergelt magusat alatooni.
Meie jõime seda šampanjat ahjupotis ürtidega hautatud lambaliha ja küpsetatud köögiviljadega. Just viimastega sobis jook minu meelest eriti hästi. Ka tootja ise soovitab seda jooki kokku sättida just selliste lihtsate köögiviljade, vasika või lambalihast roogadega.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s