Paul Bara Brut Réserve – taaskohtumine Eestis

Tänu õnnelikele juhtustele ning headele inimestele jõudsid mõne pudelid Paul Bara šampanjat meieni just täna, selle aasta viimasel tööpäeval. Tööaasta on otsas ning selle tähistamiseks otsustasime ühe Pauli mullitava lahti korkida. Paul Bara Brut NV jõime esimest korda Reimsis, oma möödunudsuvisel meeleolukal reisil.

Brut Réserve aroom on väga täidlane, ninna lööb värskete puuviljade, virsiku ja ploomi aroomid. Tootja märkab aroomis mett, vürtsi, apelsinikoort ja vihjeid suhkrustatud puuviljadele, kus esile tungib bergamott* . Minu nina tundis küll virsikut, kuid mitte bergamotti (ausalt öeldes arvan, et ei ole teadlikult üldse bergamotti käeski hoidnud, rääkimata maitsmisest ja nuusutamisest). Maitses on tunda värskust, hästi sirgjoonelist värskust, ja apelsinikoort, lõppmaitses tundsin pipart.

* Bergamott (Citrus bergamia) meenutab väikest apelsini ja arvatakse olevat laimi ja pomerantsi ristand. Tänapäeval kasvatatakse bergamotti peamiselt Sitsiilias ja Kalaabrias. Bergamoti rohekas viljaliha on küll väga mahlane, aga söömiseks liiga hapu ja kibe. Bergamotiõliga on maitsestatud Earl Grey tee ning Prantsusmaa linn Nancy on juba 1850.aastast spetsialiseerunud erilise bergamotimaitselise kompveki valmistamisele. Vahuri andmetel maitsestatakse bergamottiga Belgias kloostriõlusid.

MEELEOLUKAT AASTAVAHETUST NING NAUDITAVAID MULLIJOOKE!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s