Mailly Blanc de Noirs

Ühel reedeõhtul nägin ühes kesklinna poes müügil tooreid austreid. Keset talve meenutas see mulle mõnusat suvist puhkust… ja nimelt suvitasime paar aastat tagasi imelises Lõuna-Prantsusmaa linnakeses Sétes ning seal austreid ja merekarpe ostes saime kaasa ka spetsiaalse austrinoa. Nuga on kõik need aastad kurvalt konutanud sahtlinurgas, nii mõtlesingi talle üle hulga aja rõõmu valmistada. Ja kui juba austrid kodus, siis tuleb ikka ka šampanjat juua ning avasime Mailly Blanc de Noirs ’i.

Šampanja on valmistatud 100% Pinot Noir viinamarjadest.

Mull oli elegantne, imekaunis pärlikee, mis klaasi põhjast ülespoole libises.

Aroomis saime tunda Pinot Noiri küpsust ja iseärasust, esile tungisid õun, virsik ja kollaste puuviljade magusus.

Maitse oli siidiselt pehme ja koorene.

Veinimeister soovitab šampanjat proovida koos hanemaksa ja sibulamoosiga. Traditsiooniline kooslus on kammkarbi, lesta ja küpsetatud mereandidega. Kui on soovi eksperimenteerida, võiks proovida šampanjat koos india Tandoori roogadega.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s