Esimesena Drappieri maja šampanjadest tahan teile tutvustada Brut Nature Sans Soufre, mille leidsin paar nädalata tagasi Viking Line laevapoest. See on kõrgelt hinnatud ja mitmeski mõttes üsna omapärane šampanja.
Esmakorselt toodi Brut Nature Sans Soufre turule aastal 2008 ning veinimeister kasutab veini valmistamisel väga minimaalselt vääveldioksiidi, mis annab veinile võimaluse näidata oma iseloomu ja areneda ning seda õige lühikese perioodi jooksul. Sestap lisab tootja etiketile korkimise kuu ja aasta, minu pudelil juuni 2012, ning soovitatav on šampanja ära juua ühe aasta jooksul pärast korkimist. Veini kääritatakse terasmahutites ning tegemist on kahe aastakäigu seguga. Pärast u. kolme aastat keldris korgitakse pudelid ning enne korkimist ei ole lisatud suhkrut (zero dosage).
Koostis 100% Pinot Noir
Välimus: sidrunkollane, mull väga väike, peenike ja tihe.
Aroom: troopilised viljad, tsitrused, toffee.
Maitse: esimene lonks lõi peaaegu pikali oma kuivusega, kuid paari minuti pärast hakkas vein elama ja avanema. Tunda oli virsikut ja ürte, vürtsikaid noote. Lõppmaitse üsna pikk ja kuiv, kirbe pähklisus, tunda oli kerget pipart ja vürtsi.
Mulle jättis Brut Nature väga positiivse mulje just oma iseloomu ja isikupärasusega, väga otsekohene vein. Mulle meeldivad sellised selgrooga veinid! Kui Viking Line laevale satute, ostke ära, hind 25 euro kandis.