Aastal 1911 andis Georges Bollingeri Briti saarte müügiagent talle idee hakata NV asemel kasutama nimetust Special Cuvée ning kirjutada “special” justnimelt inglisepäraselt, ilma rõhumärgita.
Special Cuvée valmistamiseks kasutatakse vaid esimese pressimise tulemust, kuhu lisatakse vähesel määral vanemaid reservveine. Just nende vanade veinide lisamine ja domineeriv Pinot Noir teevad Special Cuvée´st rikkaliku tugeva selgrooga veini. Pärast esimest villimist hoitakse Special Cuvée’d veinikeldrites minimaalselt 3 aastat, kinnitatuna ajutiste “seenkorkidega”, selle aja jooksul on vein kontaktis pärmisettega ning tema aroom võimendub, areneb struktuur ja komplekssus. Järgnevad pärmisette prundi eemaldamine ja spetsiaalse suhkrulahuse lisamine, lõplik villimine ning viimases etapis lastakse veinil veel 3 kuud pudelis küpseda, et suhkur saaks veiniga seguneda ja aroom ning maitse selgineda.
Koostis: 60% PN, 25% CH, 15% PM. Enam kui 85% viinamarju pärineb Premier ja Grand Cru aedadest.
Välimus: sidrunikollane, korralik ühtlane mull.
Aroom: värske õun, kaneel, õunakook, küpsed puuviljad, kerge pähklinüanss.
Maitse: esmamulje eriti kuiv, mis hiljem muutub sametisemaks. Tunda röstsaia, õuna, pähkleid, väga kompleksne ja tasakaalus maitse. Suurepärane mullijook!
Maja soovitab Special Cuvéed tarbida koos kalaroogade nt sushi ja sashimiga, koorikloomadega, valge liha, parmesani ja prosciuttoga.
Richard Juhlini sõnul on Special Cuvée üks tema absoluutsetest lemmikuteks NV šampanjade seas, hinnang 82, arenedes 87. Ka tema sõnul teevad just lisatud vanad reservveinid šampanjaga imet ning lubavad sel areneda kergelt suitsuseks, sügavaks ja suurepäraseks veiniks.