Champagne Besserat de Bellefon

Edmond Besserat, kes oli pärit Hautvillersist asutas šampanjamaja Aÿ’s aastal 1843. Pärast teda võtsid äri üle tema lapselapsed Edmond ja Victor, kellest üks oli rohkem tehnikainimene ja teine hea maitsemeele ning ärivaistuga. Koos moodustasid nad eduka tandemi. Aastal 1920 abiellus Edmond Yvonne de Meric de Bellefon’ga ning sellest abielust sündis ka uus nimi majale – Besserat de Bellefon.

Aastal 1930 esitas Pariisi restoran la Samaritaine de Luxe majale väljakutse valmistada šampanja, mis sobiks ideaalselt kõikide roogadega. Sellest väljakutsest sündis “Crémant des Moines” – iseloomult kerge, ilusa mulliga, kahvatukollast värvi šampanja, millest sai õige pea Pariisi restoranide nõutuim šampanja. Täna tuntakse seda mullijooki Cuvée des Moines nime all.

Aastast 2006 kuulub Besserat de Bellefoni bränd Lanson-BCC grupi nn “selective retail” harusse ning neid šampanjasid müüakse eelkõige läbi restoranide ja vinoteekide. Veinimeister on Cédric Thiébault. 2009. aastal tutvustas maja maailmale oma uut imagot ning Cuvée des Moines ovaalne silt sai juurde pärlmutter tooni, mis muudab selle siidiselt läikivaks ning elegantseks.

Mina nägin Besserat de Bellefoni šampanjasid prantsuse kaupade poes Kukk ja konn. Mõnus väike ja hubane on see poeke Vilmsi tänaval, mõnus sisse astuda ning alati jääb ka kojuviimiseks midagi näppu. Naistepäeval tegin ise endale kingituse brut rosé näol.

20130319-212845.jpg

Koostis: 30% PN, 40% PM, 30% CH.

Värvus tumeda varjundiga lõheroosa.

Aroomis tunda karamelli, lilli, mandlit, metsmaasikat, kohati meenutas aroom marjatarretise hõngu.

Maitses domineerisid punased sõstrad, marjasus, hape oli väga heas tasakaalus.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s