Gonet-Medeville maja on meie vana tuttav, leida võib neid hästivarustatud kauplustest ning söögikohtadest. Meie tegime seekord tutvust nende rosèga:
Koostis: 70% Chardonnay, 27% Pinot Noir, 3% punast veini.
Mull väga peen ja klaasis on tihedad mullijoad.
Värvus lõheroosa.
Aroomis tunda röstisust, punaseid sõstraid, lidžit ning maasikaid.
Maitse parajalt happene, keskmiselt täidlane, tunda karamelli, barbarissi. Lõppmaitse veidike kirbe ja rohune, ütleks isegi, et ohakat on tunda.
Toon siinkohal ära ka “EE Gurmees” mõned kuud tagasi ilmunud rosède pimedegustatsiooni kokkuvõttes toodud asjatundjate arvamuse:
Aroom: pihlaka-kibuvitsamarelaadiselt magusas lõhnas on tsitrusenoote ja kerget suitsusust. Saiaröstist laagerdunud aroomi kaunistavad ürdid ja siidine toffee, aja jooksul lisanduvad kuivatatud lilled ja lehekõdu.
Maitse: erksa ja happese keskmaitsega täidlases šampanjas annab tooni kibuvits, ehkki aimata on martsipani, kookospiima ja troopilisi puuvilju. Järelmaitse kestab pikalt ning on meeldivalt vürtsine.
Kokkuvõttes võib öelda, et tegemist on korraliku joodava rosèga, kuid minu lemmik siianimaitstud Gonet-Medeville valiku hulgast on ikkagi Blanc de Noirs.