Champange Forget-Brimont paikneb Ludes’i külas, Premier Cru aladel, Montagne de Reimsi piirkonnas. Michel Forget on oma suguvõsa 6. põlve esindaja, kes viib edasi perekonna traditsioone alates aastast 1978. Mõisa asutas esiisa Loius 19. sajandil ning tema järeltulija Eugéne jätkas brändi arendamist 1920ndatel. Tol ajal valmistati aastas umbes 100 pudelit šampanjat. Täna kuulub mõisa valdusesse 18 ha viinamarjaaedu ning kõik viinamarjad korjatakse käsitsi. Täna toodetake mõisas tagasihoidlikud 300 000 pdl/ aastas ning pool toodangust juuakse ära Prantsusmaal. NV šampanjad küpsevad keldrites vähemalt 24 kuud ning aastakäigu šampanjad isegi kuni 8 täisaastat.
Forget-Brimonti maja on Eesti turul uus tulija, esmakordselt sain nende šampanjasid proovida eelmise aasta novembrikuus Prantsuse veinide tutvustusõhtul. Nüüdseks on need jõudnud nii hästivarustatud poodidesse kui ka vinoteekidesse. Mina proovisin esimesena Blanc de Blancs Premier Cru’d:
Värvus: helkiv, läikiv, särav helekollane, kergelt roheka varjundiga. Ääretult särava tooniga jook!
Koostis 100% Chardonnay.
Aroomis tunda ennekõike õuna, rohelise õuna koort, kerge rohusust, lillelisust ja virsikuid.
Maitse väga mitmekülgne ja keerukas. Õnneks Marek hoiatas mind šampanja keeruka iseloomu eest, seega olin valmis teda meelitama end avama. Nagu öeldud, siis tegemist on trikitava ja mitmetahulise joogiga, iga sõõm laseb end isemoodi avastada. Tunda värskelt keedetud õunamoosi magusust, kohati mineraalsust, keskmaitses karamelli ja valget virsikut. Järelmaitse üllatavalt pikk ning esile tuleb mõru noot. Tootja soovitab šampanjat nautida koos austrite, suitsetatud lõhe või vana Parmesaniga.
Jään huviga ootama järgmist kohtumist Forget-Brimontiga!