Šampanjaõhtu Veinisõbras

Eile õhtul toimus Veinisõbras šampanjaõhtu, kus maitsmisele tuli viis erinevat mullijooki. Kolm neist olid pärit Tribaut Schloesseri majast, üks Mullimaailmas ka varem kajastust leidnud Jacquart Brut Mosaique ning viies Dosnon&Lepage Récolte Noir. 

Ürituse avalöök oli Tribaut Schloesser Brut Rosé:

20140118-133513.jpgKoostis 40% PN, 30% Meunier, 30%CH.
Värvus lõheroosa, aroomis tunda maasikaid, punast sõstart, kerget mesisust ja pähkleid.
Maitses samuti maasikas, õhkõrn röstisus, lõppmaitse üsna pikk ja kuiv.
Veini on keldris hoitud 48 kuud.

Roséle järgnes Jacquarti Brut Mosaique, eile õhtul tungis ninna eelkõige õuna aroom, hästi värske ja rohune aroom. Maitse kergelt röstine, tunda pärminoote, algmaitses tunda täidlust ja ümarust, aga lõpp tõmbas ikka kuivaks.

Kolmas käik oli Tribaut Schloesser Brut Premier Cru: 

20140118-133520.jpgKoostis 60%PN, 20%CH, 20% Meunier. Veinil on keldrites lastud valmida 36 kuud.

Aroomis eristusid õunad, tsitrusviljad ja õrnad pärminoodid.

Maitses oli tunda pirne, luuvilju, üsna ümar ja keskmaitses jäi kohati isegi kergelt magusa alatooni mulje. Järelmaitse oli pikk ja hästi mineraalne. Kuna koostises domineerib Pinot Noir, siis on tugev kehand olemas ning üldmulje on hästi kompleksne. Nimetatud šampanja võitis eelmise aasta lõpus toimunud EE Gurmee pimedegustatsioonil I koha, edestades õige napilt isegi oma suuremat ja võimsamat venda L’Authentique’d, millest hiljem juttu tuleb.

Neljas mullijook, mis klaasidesse valati oli 100% Dosnon&Lepage Récolte Noire:

20140118-133526.jpgKoostises 100% Pinot Noir.

Aroom võine ja täidlane, hästi jõuline üldmulje.

Maitse jäi aroomile isegi veidi alla oma võimsuse ja täidluse poolest, kuid ikkagi oli tegemist suurepärase joogiga. Kergelt oli lisaks võinootidele tunda ka õunasust, lõppmaitse oli üllatavalt lühike ja mõruda tooniga.

Dosnon&Lepage on kahe mehe: Simon-Charles Lepage ja Davy Donson ühisettevõtmine. R.Juhlin hindab nende šampanjasid väga kõrgelt, ta annab majale 3 tärni ja temal hinnangul on tegemist ühtede Aube parimate tegijatega. Récolte Noire on saanud Juhlinilt maja šampanjadest kõrgeima hinnangu 82/100.

Viimane maitseelamus oli oodatult kõige võimsam ja uhkem – Tribaut Schloesser Brut L’Authentique. Veinil lastakse 2 aastat tammevaadis laagerduda ning üldse kokku valmib ta keldris 6 aastat. Veinisõbra perenaise Kaidi sõnul on neil võimalik seda Eestisse importida väga piiratud koguses, seda enam oli hea meel see ära proovida.

20140118-133458.jpgKoostises 60% PN ja 40% CH.
Aroom  täidlane ja või nootidega, tunda oli nii röstsaia kui ka pärminoote. Räägiti midagi ka pähklitest ja mandlist, mina isiklikult neid aroome nii jõuliselt ei tundnud.

Maitse oli heas tasakaalus, ühtlane, täidlane ja ümar, kus oli tunda õuna, karamelli ja röstisust.

Selgelt õhtu väärikaim ja suursuguseim jook, meie laudkonna üks lemmikutest.

Tänan Veinisõpra meeleoluka ürituse eest ning ootame huviga järgmist korda!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s