Henriot Blanc de Blancs

Viimati jõin ma Henrioti šampanjat paar aastat tagasi mais, kui avasime Reimsist kaasatoodud Millésime 1996. Hiljaaegu õnnestus laevalt endale hankida järgmine Henrioti maja esindaja, seekord Blanc de Blancs. Peamiselt müüaksegi maal ja laeval kahte Henrioti šampanjat: BdB ja Brut Souveraini, viimatinimetatu muljeid saab lugeda siit.

Nüüd aga BdB juurde, ütlen kohe ära, et tegemist oli nauditava joogiga, heas tasakaalus, maitsed olid korrapäraselt paigas ning klaasis hõljus puhas nauding.

Koostis 100% Chardonnay, viinamarjad on korjatud Cote des Blancsi grand cru aedadest. Segus on kasutatud kuni 30% reservveini ning veinil on lastud keldrites küpseda 3-5 aastat.

Joogi värvus oli hele-helekollane, õrna roheka varjundiga. Mullid pisikesed ja tihedas mullijoas.

Aroom hästi puhas ja selge, tunda oli valgeid lilli, virsikuid ja lapsepõlvest mällu jäänud vaniljeplombiiri. Samuti kerge röstisusenoot, mis oli tagaplaanil ja ainult kergelt aimatav.

Maitse oli jõuline ja sirgjooneline, alguses tunda mineraalsust, kerget suitsust ja tsitrusviljadest greipi. Keskmaitses metspähklid, parajalt hapet ning lõppmaitse hästi pikk ja kirbe, tõeliselt põneva ja kauakestva (raud)rohuürdisusega.

Ideaalselt sobib BdB aperitiiviks või nautimiseks kammkarpidega, maja soovitab seda isegi nautida koos grillitud foie grasi ja sibulamoosiga. Pudeli võib avada kohe või siis panna ta veel keldrisse küpsema 5-7 aastaks.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s