Pierre Paillard Blanc de Noirs “Les Maillerettes”

Aastal 1768 oli Antoine Paillard üks esimestest, kes Bouzys veini valmistas. Täna toimetavad majas perekonna kaheksanda põlvkonna esindajad Quentin ja Antoine. Kõik nende aiad paiknevad grand cru külas Bouzys. Paillardi maja šampanjasid olen ennegi proovinud, kuid nende seas on ka kaks ühe aia šampanjat (single-vineyard champagne): Les Motelettes Chardonnay viinamarjadest ning Les Maillerettes valmistatud Pinot Noir’st. Vennad valmistavad neid veine hoolimata ilmastikutingimustest ja olukorrast igal aastal. 

Minul õnnestus maitsta Bouzy Grand Cru Blanc de Noirs Les Maillerettes, valmistatud 100% PN-st. Tegemist oli 2008. aasta korjega, suhkruid on lisatud 5 g/l ning viinapuud on 43 aastat vanad. 

Värvus oli kerge läike ja tumeda helgiga kuldkollane st põhukollane.

Aroomis oli tunda küpseid ploome, mineraalsust, soolasust ja sidrunikoort.

Maitse oli ümar ja luuviljadest pungil, lisaks oli tunda pähkleid ja küpseid õunu. Keskmaitse muutus teravamaks ja jõuliseks ning esile kerkis hape, mis päädis pikalt püsiva lõppmaitsega.

Nautisime seda šampanjat alguses niisama ja kiitsime tema täidlust, maitse koosmängu ning terviklikkust. Hiljem täiendasime maitseelamust pardi foie grasiga õhukesel saiaviilul ning tulemus oli suurepärane! Südikas ja iseloomuga šampanja, mis oli niisama nautides tore elamus, kuid koos toiduga lõi täielikult õitsele! Suurepärane Blanc de Noirs, seda lihtsalt peab proovima!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s