Sel kevadel avastasin Vinonostrumi poe lettidelt enda jaoks uue šampanjamaja Leclerc Briant ning esimesena maitsesin nende valikust üheaia šampanjat Les Crayères. See jook jättis meile väga võimsa ja unustamatu mulje ning võimaluse korral kindlasti tutvuksin temaga veel. Aga enne veel tahtsin proovida ka maja teisi sarju ning järgmisena haarasin riiulilt kaasa maja klassikalise sarja esindaja BRUT’i, mille koostises on 70% Pinot Noiri ja 30% Meunieri. Vein on valmistatud 2011. aasta saagist, millele on lisatud vaid 5% reservveini ja suhkrut on lisatud 6g/l.
Värvus oli küps kollane ja kergelt kuldse läikega.
Aroomis oli tunda röstisust, küpseid tsitrusvilju, sidrunikooki, kuivatatud puuvilju ja kergeid mineraalseid noote.
Maitses olid õhemad röstised noodid kui aroomist oleks võinud aimata. Tunda oli tsitruseid ning hape tuli esile üsna järsult ja jõuliselt ning püsis pikalt. Lõppmaitse oli suhteliselt lühike ja kergelt mõrudate nootidega. Mida üllatas, et punastest marjadest valmistatud šampanjal oli nii jõuline ja tugev hape. Kokkuvõttes jäi šampanjast korralik keskmine mulje, tegemist on kindlasti hea toidušampanjaga, mis lubaks end kokku sobitada ka näiteks vürtsikamate roogadega.