Pierre Trichet Brut Premier Cru

Selle väikese šampanjamaja viinapuuaedade rajajateks olid Pierre Tricheti isapoolsed vanaema Antoinette ja vanaisa Edmond, kes hakkasid kohe pärast sõda 1945. aastal viinapuuaedu rajama ja viinapuid istutama. Selleks kulus neil kokku 5 aastat. Aastal 1961 abiellusid Pierre vanemad Thérèse ja René ning seadsid end sisse Reimsi vahetusläheduses asuvas väikeses külakeses Trois-Puits. Maja juurde kuulusid loomulikult ka keldrid. Noorpaar tegeles teraviljakasvatusega ning alles 1970. aastal hakkasid nad huvi tundma šampanja valmistamise vastu. Esimene pudel nende endi poolt valmistatud šampanjat jõudis keldrisse aga juba järgmisel, 1971. aastal. Šampanjamaja oli sündinud!

Aastast 1989 juhib maja Pierre Trichet, tema juhtimise all on renoveeritud maja ja moderniseeritud tootmist, samuti ka uuendatud pudelisildi kujundust. Ta lisas etiketile aastaarvu 1947, mis tähistab vanaema poolt rajatud viinapuuaedade algust.

Hea meelega tutvustan lähemalt Brut Premier Cru’d:

Koostises: 53% Meunier, 24% Pinot Noir ja 23% Chardonnay.

Värvus tumekollane, tuhmjas ja kergelt isegi hallika varjundiga.

Aroomis oli esmalt tunda küpseid tsitrusvilju: veriapelsini ja mandariine, samuti pähkleid ja õrnalt röstiseid noote.

Maitse oli vürtsikas, mõrudate nootidega, tunda oli õunaseemne kirbet mekki. Keskmaitses tulid esile kuivatatud puuviljad. Hape oli lõppmaitses üsna terav, kuid lühike. Järelmaitse oli pikk ja sujuvalt hajuv.

Kokkuvõttes oli tegemist üllatavalt mitmetahulise, erinevaid maitsenüansse ja aroome täis šampanjaga, mida sobib niisama juua või siis nautida koos valgest kalast valmistatud roogadega.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s