Alfred Gratien valmistas oma esimesed šampanjad aastal 1864 ning maja šampanjakeldrid asuvad vaid mõne kilomeetri kaugusel Epernay kesklinnast. Maja veinimeistri ametit on neli põlve pärandatud isalt pojale, esimene selles reas oli Gaston Jaeger, kes asus ametisse 1905. aastal ning kelle surma järel 1951 läks amet tema poja Charlesi kätte. Jean-Pierre hakkas asus ametisse 1966 ja tema poeg Nicolas tuli isale appi 1990. aastal. Nicolas sündis 1972. aastal ning ta kasvas üles keset viinamarjavälju oma isa sünnikohas Reuili regioonis ning Mesnil-sur-Ogeris, kus tema ema perekond omas mõnigaid viinapuid. Isa kõrvalt hakkas ta juba varakult huvi tundma ja õppima šampanjavalmistamist ning isaga koos töötasid nad õlg õla kõrval 17 aastat. Ta on minu meelest väga südamlikult öelnud et: “Ma tunnen end kindlalt, sest ma lihtsalt jäljendan neid tegevusi, mida isa on mulle õpetanud”.
Maja omab 1,56 ha grand ja premier cru aedu Côte des Blancs’s, viinamarju ostetakse juurde ligikaudu sajalt erinevalt kasvatajalt, kellest osad on oma viinamarju Gratieni majale müünud juba mitu põlve. Šampanja valmistamisel kasutatakse eranditult ainult 228-liitriseid tammevaate ning keldrites küpseb korraga 1,3 miljonit pudelit. Richard Juhlini hinnangul on tegemist 4* majaga. NV klassikaline cuvée küpseb keldris 4 aastal, cuvée Paradise 6-7 aastat ja aastakäigu šampanjad 10 aastat.
Maikuus šampanjas olles maitsesime üheskoos Alfred Gratien Brut Millesimé 2000 täna avab end Blanc de Blancs Grand Cru 2007
Koostises 100% CH, värvus kuldkollane.
Aroomis aprikoosid, küpsed luuviljad, brioche ja õrnad valged lilled.
Maitses oli tunda mineraalseid toone, küpsiseid ja kergelt röstiseid noote. Alguses oli kerge hape, mis hiljem kenasti taandus, suus oli mõnus siidine tunne. Väga heas tasakaalus šampanja! Imeliselt sobib kaaslaseks homaarile, vähkidele ja valgest kalast roogadele.