Kaubamaja letil hakkas ükskord silma alla 20€-se hinnaga šampanja La Chouette de Champillon Brut. Lähemalt uurima hakates tuleb välja, et selle private label šampanja tootja on Autréau šampanjamaja ning jook on toodetud Soomes aastast 2003 tegutseva Viinitie Oy tellimusel.
Perekonna ajalugu Champilloni piirkonnas ulatub aastasse 1670. Gérard Autréau otsustas šampanjat hakata tootma aastal 1953, endal oli hetkel vaid 3ha viinapuuaedu. Tema poeg Eric Autréau õppis viinamarjakasvatust ja veiniteadust ning kohe pärast kooli lõpetamist aastal 1980 hakkas pereäris aktiivselt kaasa lööma. Tolleks ajaks kuulus majale 15ha aedu ning aastane toodang oli 150 000 pudelit.
Laurent Autréau liitus isa ja vanaisaga aastal 2009 ning tema hakkas hoogsalt Autréau de Champillon brändi arendama. Tänasel päeval kuulub majale 35ha viinapuuaedu kokku viies erinevas külas: Champillon, Dizy ja Hautvillers (Premier Cru) ning Chouilly ja Aÿ (Grand Cru).
Haarasime šampanja letilt kaasa ning nüüd veidike sellest joogist lähemalt.
Värvus oli kuldse helgiga tumedate toonidega kollane.
Aroomis oli tunda tooreid virsikuid, õunakompotti, ahjus küpsetatud õunu ja tibake kaneeli.
Maitse oli puuviljane ja õunane, hape tagasihoidlik ja heas tasakaalus. Lõppmaitses olid magusad noodid ja karamell. Kokkuvõttes oli tegemist väga meeldiva tasakaalus joogiga, selline sametine tunne jäi pikalt suhu maitsemeeli hellitama.