Philipponnat Royale Réserve Rosé

Philipponnati degustatsioonil jätsid kõik neli erinevat šampanjat väga hea ja positiivse mulje ning suure huviga ootasime, et millega üllatab rosé.

Koostises 75% PN, 20% CH, 5% Meunieri. Reservveine, mida lisatakse segusse 25%-30%, säilitatakse tammevaatides solera meetodil.

Punast rahulikku Pinot Noirist valmistatud veini lisatakse 7%-8%, mõjutab see peamiselt muidugi värvi, kuid lisab ka maitsele põnevaid nüansse. Suhkrut on lisatud 9g/l ning jook on keldris küpsenud 3 aastat.

Värvus klaasis oli ilus särav telliskivi oranž, meenutas südasuvist küpse virsiku koort.

Aroomis oli tunda suviseid marju ja valmivaid vilju: virsikuid, kirsse ja maasikaid. Kuskil kaugel olid võib-olla ka vaevuaimatavad tsitrused ja nõrgad vihjed meele.

Maitse esimene mulje oli puhtus ja selgus, hästi klaar maitse, mis meenutas karget, puhast allikavett. Suhu jõudsid pigem vaoshoitult peenetundelised maitsenoodid: punased marjad, kergelt mõru klaaskomm ja mandlid, keskmaitses tulid välja ka happelised toonid. Maitsekooslus mängis hästi kokku ning jättis kokkuvõttes selge, värske ja marjase üldmulje.

See rosé sobiks hästi suitsukala või suitsusinkide paariliseks, samuti tasub seda proovida koos vasika- või tallelihaga. Aga miks mitte ka suvise marjakoogi või magustoiduga.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s