Seekord kohtusime André Cloueti šampanjaga Tallinna vanalinnas, täiesti juhuslikult, see oli juhtumisi ühe restorani külmkapis olev šampanja, mis meile hinna ja nime poolest sobis. Eestis kipub paraku nii olema, et külmkapis on alati Moët ja Veuve Clicquot, kuid meie otsime nagu kiuste midagi muud- väikest, tundmatut, põnevat ja eelkõige avastamata šampanjat. Lõpuks saime selle, mida soovisime ning olime rahul.
Eelmisest kohtumisest André Clouetiga oligi juba tükk aega möödas, tookord oli nende BdN meie õhtusöögi avalöök ning ootusärevas õhkkonnas saime positiivse elamuse osaliseks.
Jean-François Clouet, kes on sündinud ja kasvanud Bouzys, elab täna oma esivanemate poolt ehitatud, 17. sajandist pärit majas. Cloueti perekonna liikmed olid kuningas Louis XV ajal ametis riigikohtus. Täna omab perekond kokku 8ha viinamarjaaedu nii Bouzys kui Ambonnays. Maja tippšampanja on Cuvée 1911, millist valmistatakse 100% Pinot Noirist ning igal valmistamisaastal ainult 1911 pudelit.
Meie maitsesime seekord aga hoopis 2009 Brut Millésime, koostises 50% PN ja 50% CH.
Aroomis segunesid õunad ja pärminoodid ning kergelt mesised lõhnad. Värvus klaasis oli helekollane.
Maitse oli seevastu väga mitmekihiline, keskel oli ilus, aga mitte terav hape. Mesi ja meekärg olid maitses domineerivad – just selline maitse kui võetakse tarust värsket mett ja soovijad saavad maiustada värske meekärjega.
Väga põnev jook, mis sobib juua täna, siin ja kohe, kuid kindlasti on see jook veel valmis pudelis küpsema ja endas uusi põnevaid maitsenüansse arendama.