J. Charpentier Rosé Brut

J. Charpentieri maja algus ulatub 5 inimpõlve taha ja õieti on maja esiisadeks kaks viinamarjakasvatajat Pierre CHARPENTIER ja Henri CLAISSE, kelle perekonnad ühinesid, aga kõigest järjekorras.

Aastal 1920 otsustas viinamarjakasvataja Pierre Charpentier hakata ka ise veini valmistama. Pierre tootis punast veini, mis alati tal väga hästi ei õnnestunud ning halvematel aastatel olid veinivaadid enam väärt kui vaadis olev vein. Pierre abiellus Margueritega ning nende perre sündis kolm last. Marcellin Charpentier võttis isalt äri üle aastal 1946 ning alustas 1954 šampanjatootmist brändi CHARPENTIER alt. Marcellini perre sündis samuti kolm last ning kui Marcellin 1960. aastal ootamatult suri, siis jätkas majas toimetamist lesk Solange koos lastega. Nende poeg Jacky Charpentier tegi oma veinimeistri debüüdi aastal 1969.

Mis puudutab Henri Claisse perekonda, siis algselt olid nad põllumehed, kes 1900ndate alguses otsustasid hakata viinamarju kasvatama. Henri poeg Marcel Claisse lõi 1950ndate alguses oma šampanjabrändi Marcel CLAISSE.

Marceli perre sündis 1951. aastal tütar Claudine, kes abiellus 1974. aastal Jacky Charpentieriga, kaks perekonda lõid ühise brändi  J. CHARPENTIER ning mõned aastad hiljem seadsid end sisse Villers sous Châtillon piirkonnas. Nad investeerisid ja arendasid maja infrastruktuuri, suunasid raha keldri ehitusse ja uute seadmete soetamiseks.

Claudinel ja Jackyl sündis kaks last, kellest vanim Jean Marc omandas magistrikraadi önoloogias ning aastal 2004 liitus pereäriga.

Viimsi Krugeri veinipoe letil on pikk rivi J. Charpentieri maja šampanjasid, esimesena degusteerisime Rosé Bruti:

Koostises 80% Meunier, 20% Pinot Noir, punast veini on lisatud 8%-11% ja suhkrut 9,5g/l.

Värvus: läikiv, särav virsikuroosa.

Aroomis oli tunda esimese hooga punaseid marju ja pihlakaid, järgnesid piimhape ja küpsised ning kerged röstised noodid.

Maitse oli vürtsikas ja kirsine, isegi kerge piparkoogi aimdus ilmus kuskilt ja muidugi metsmaasikad! Lõpus tulid keelele rohused, kirbed, lühikesed noodid.

Igati nauditav rosé, mida meie nautisime koos Eestimaa vorstimeistrite poolt valmistatud maitseküllase salaamiga ning küll nad said omavahel hästi hakkama!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s