Esimest korda kohtusin Jeeper šampanjamajaga suvel Haapsalus Itaalia (!) veini päevadel. Maja nimi on šampanjamaja kohta väga ebatüüpiline, esimesena hüppas pähe seos tuntud automargiga ning hiljem asja lähemalt uurides selgus, et seos ongi olemas. Majale pani aluse Armand Goutorbe aastal 1949, kes Teisest maailmasõjast naastes otsustas šampanjat tootma ja müüma hakata. Kuna Goutorbe nimi oli ja on praegugi Champagne piirkonnas laialt levinud, siis otsustas Armand oma majale panna nimeks JEEPER. Ja seda JEEP marki auto auks, millise talle andis kohalik omavalitsus, et ta saaks oma viinamarjaaedadele hõlpsamini ligi.
Aastal 2013 liitis Nicolas Dubois Jeeperi maja Reybier Groupiga. Täna omab maja 40ha viinapuuaedu, ülejäänud viinamarjad ostetakse kokku. Aastane kogutoodang on 2,5 miljonit pudelit. Jeeperi maja on Eestisse jõudnud sel aastal ning võimalik on valida kolme erineva šampanja vahel.
Mina proovisin esimesena Jeeper Cuvée Grand Assemblage‘t:
Koostises: 60% Chardonnay, 15% Pinot Noir, 25% Meunier. Suhkruid on lisatud 7g/l.
Värvus kuldkollane, mullijoad klaasis olid väikesed ja tihedad.
Aroomis oli küpsed õunad, röstsai ja päikest täis küpsed aprikoosid.
Maitses oli hape päris jõuline, tunda oli sidrunite hapukust ja troopilisi puuvilju. Heas tasakaalus šampanja, mis oma parimal moel täiendaks hästi valgest kalast valmistatud roogasid.