Moncuiti šampanjamajale pani aluse Roberti vanaisa aastal 1889 ning esimese šampanja villis Robert Moncuit pudelisse aastal 1928. Šampanja oli valmistatud Mesnil-sur Ogerist korjatud Chardonnay viinamarjadest. Täna on veinimeistriks Roberti lapselaps Pierre Amillet. Sarnaselt vanaisale on ka tema suurimaks kireks Chardonnay kasvatamine kriidisel pinnasel.
Moncuiti šampanja jõudis minuni Ukraina pealinnast ning seekord Brut Blanc de Blancs:
Koostises 100% Chardonnay, suhkruid lisatud 1g/l kohta. Korgitud on see pudel 21.09. 2017.
Värvus oli tumekollane, mull klaasis oli väga tihe.
Aroomis oli tunda luuvilju ja piimhapet.
Maitses oli alguses hape uimane, keskmaitses muutus hape särtsakamaks, aga lõpp vajus ära. Imal, pikk järelmaitse meenootidega ning läbi maitse oli tunda tugevat mineraalsust.