Champagne E.Jamart Tentation Extra Brut

Pagari ametit pidavast Emilien Jamartist sai viinapuuaedade ja nende juurde kuuluvate ehitiste omanik aastal 1930. Tema isa töötas Moet & Chandoni veinikeldris ning ta oli kirglik ja kogenud veinimaailmas tegutseja. Juhuste kokkulangemise tõttu asutas Emilien 6 aastat hiljem omanimelise šampanjamaja ning temast sai viinamarjakasvataja ja veinimeister. Tema poeg Robert võttis maja juhtimise üle aastal 1954. Maja asub Saint Martin d’Ablois külakeses, majas toimetab täna perekonna neljas põlvkond ja aastane kogutoodang on ca 70 000 pudelit. Šampanjasid turundatakse kolme erineva kollektsiooni alt, minul õnnestus maitsta Exceptional collection sarja stiilinäidet Tentation Extra-Brut.

Koostises 50% PN ja 50% Meunier, suhkruid on lisatud 3,5g/l kohta. Šampanja on settel küpsenud minimaalselt 5 aaastat.

Joogi värvus klaasis oli kuldkollane, särava helgiga.

Aroomis olid küpsed õunad, natuke oli tunda rösti ja õrnalt sidrunikoort.

Maitse oli suitsune, rustikaalne, natuke kirbe ja kõige enam domineerisid küpsed (aga mitte väga magusad) luuviljad. Maitses oli piisavas koguses värskust ja ümarat hapet, lõppmaitse oli päris pikk. Nautisime seda šampanjat koos vasikakarbonaadiga ning nad täiendasid üksteist hästi. Vasikaliha kerge magusus ja šampanja õrn suitsune nüanss moodustasid põneva duo.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s