Ühel soojal suveõhtul istusime sõpradega Telliskivi loomelinnakus ning nautisime sumedas õhtus Paul Goergi šampanjat. Maja on Eestis esindatud mitu head aastat ning esimese kohtumise muljeid ning brändi loomise lugu saab lugeda siit.
Kolm aastat tagasi otsustasid nad muuta lähenemist ning hakkasid eraldama erinevate aedade marju. Igale maatükile määratakse kindel korjepäev, just selleks hetkeks kui viinamarjad on ideaalselt valminud ning erinevatelt maatükkidelt korjatud viinamarjad pressitakse eraldi. Kokku on selliselt eraldatud 15 hektarit aedu ja kõik viinapuud on vanemad kui 35 aastat.
Tookord Telliskivis nautisime Paul Goerg Premier Cru Vintage 2009
Koostises 85% CH, 15% PN, suhkruid on lisatud 5g/l kohta.
Värvus kuldkollane, mull klaasis oli keskmiselt tihe.
Aroomis oli tunda mineraalseid nooted, tsitrusvilju (eelkõige sidrunit) ja õrnalt piimhapet. Hiljem lisandusid röstised noodid ja pähklid.
Maitses oli esimese hooga tunda kuivatatud õunte koori, siis pirne ja barbarissi (kukerpuu). Särtsaka iseloomuga ja heas tasakaalus šampanja, millel oli mõnusalt pikk sidrunine lõppmaitse ning päris lõpus ilmus maitsesse tuhk. Väga põnev jook igatahes!