KRUG ROSÈ

Lisaks kõikidele muudele toredustele, mis mind 2022. aasta jooksul tabas ning jookidele, mida sain maitsta, oli aasta 2022 minu jaoks eriline ka selle poolest, et maitsesime koos šampanjaklubi seltskonnaga Krugi Roséd. Olime seda hetke kaua oodanud ning lõpuks see õnnestus!

Igal Krugi pudelil on peal unikaalne ID kood ning meie pudeli koodi abil saime teada, et pudelis on Krug Rosé 20ème Édition, milline on valmistatud 2007. aasta korjest. Tegemist oli erakordselt keeruliste ilmastikuoludega aastaga, mis oli veinimeister Eric Lebelile tõsine väljakutse. Šampanja on segatud kokku 66 erinevast 5 erineva aastakäigu veinist, noorim vein pärineb aastast 2007 ja vanim aastast 2002. Šampanja on laagerdunud 7 aastat Krugi keldrites ning küpsedes on jook omandanud iseloomuliku elegantsi, sügavuse ja küpsuse.

Koostises 47% Pinot Noir, 37% Chardonnay, 16% Meunier. Tagamaks joogile kaunist tooni, struktuuri ja särtsakust on lisatud 10% punast veini.

Värvus oli veidi kahvatu telliskivi oranž.

Aroom oli marjane ja vürtsine, hästi sügav, tunda oli kibuvitsa, punaseid sõstraid, metspähkleid, leedriõisi ja üllataval kombel ka vinnutatud sinki.

Maitse esmamulje oli suhteliselt happeline, tunda oli sidruneid, mett ning osad maitsjad tundsid ka marineeritud kurgivedelikku. Keskel ilmusid maitsesse kuivatatud puuviljad ja pikka lõppmaitsesse tekkisid ka vaevuaimatavad metalsed nüansid. Täiesti müstiline maitsekooslus, me olime kõik pahviks löödud ja suures vaimustuses. See rosé oli lihtsalt vapustavalt hea!

Veinimeister soovitab roséd tarbida kindlasti koos soolaste roogadega ning mitte mingil juhul dessertidega! Parima koosoluse moodustab on see imeline jook lambaliha, metsloomaliha või hanemaksaga.

Krugi maja ajaloost saate huvi korral lugeda siit.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s