Perrier-Jouët Blason Rosé

Perrier-Jouët šampanjamaja asutas Joseph Perrieri onu Pierre Nicolas, kes lisas segaduste vältimiseks maja nimele ka oma abikaasa neiupõlvenime Jouët. Maja ajaloost saate lähemalt lugeda siit.

Belle Epoque maitsmiseni ma siiani ikka veel jõudnud ei ole, küll ma ükskord loodetavasti ikka jõuan, seekord lubage esitleda – Blanson Rosé:

Selle šampanja baasiks on Grand Brut, millele on lisatud 12-15% punast veini.

Koostises 50% PN (koos punase veiniga), 25% Meunier, 25% CH. Suhkruid on lisatud 8-11g/l kohta.

Värvus oranž, selline kesksuvise pihlaka toon, hästi särav toon.

Aroomis olid tunda pirnid, aprikoosid ja granaatõunad, samuti ka saia ja õrnu röstiseid noote. Kui šampanja sai klaasis veidi seista ja avaneda, siis oli tunda ka mustsõstart ja kirsse.

Maitse oli sirgjooneline, hape tugev, lõpp lühike ja tulvil kirsse. Tegemist on kindlasti gastronoomilise joogiga. Veinimeister soovitab seda paari panna lõhega, pardirinna või lambalihaga. Meie nautisime Blason roséd värskest tuunikalast valmistatud pokega ning nad sobisid kokku ülihästi! Maitses oli maasikaid ja ka jõhvika toormoosi, enne lõppu tõusis esile kerge magusus, millele kohe järgnes kirbe noot.

Tegemist oli nauditava šampanjaga, nii et kui plaanite pidulikumat õhtusööki, siis otsige talle sobiv kaaslane ning pange menüüsse. Pettumust ta kindlasti ei valmista.

 

Lisa kommentaar