La Terre Millèsime 1996
Champagne of Soul and Spirit
Kokku saime Eestis, taaskord uskumatus poes ja uskumatu hinnaga, värvikirev metallist karp oli see, mis esimese hooga tähelepanu tõmbas. Imekaunis ümbris on prantsuse skulptor Bernard Pagès`i töö, värvid sümboliseerivad Champagne maakonna pinnast, mägesid, sinist taevast ja seda imelist jooki.
Olen La Terret proovinud kaks korda, kohe kindlasti on tegemist hea toidu kaaslasega. Niisama nautimiseks on ta veidi liiga kuiv ja vana. Eriti hästi passis ta vahuveiniga hautatud kana juurde, tootja ise soovitab La Terret nautida koos trühvlitega valmistatud kammkarbilihaga, valge kalaga ning eriti hästi pidavat La Terre sobima “epigram of lamb” ‘ga.
Koostis: 75% PN, 25% CH
Lõhnabuketis tunda õuna (mädanenud õunad), kerge tsitrus, kõrbenud leib, seened, metsaalune.
Järelmaitse oli esimese hooga väga pikk ja kuiv, hiljem avanedes muutus vein nüansirikkamaks, tunda ploome ja ploomikivisid.
Värvus tumekollane, mull üsna laisk.
Juhlini hinnang 90, arenedes 92.