Pierre Paillardi šampanjaõhtu Dominicis

Küünlakuu 15. päeval toimus Dominicis õhtusöök Pierre Paillardi veinidega ning kohal oli ka mõisaomanik ja veinimeister Antoine Paillard. Olin mõnda Paillardi šampanjat ka varem maitsnud, kuid üritus tundus ahvatlev ning nii ma end koos paari toreda mullijoogisõbraga kohale ajasin. Õhtu oli sulnis ja tekkis mõnus pidulik meeleolu, maitsemeeled olid valmis meeliülendatavateks elamusteks…. ning me ei pidanud pettuma.

Pierre Paillard Grand Cru NV
Tiigerkrevett meloniga

Šampanja aroomis oli tunda kerget puuvilja, õunu, hästi värske aroom. Maitse esimese hooga väga kuiv, kui jook veidi klaasis soojenes ja avanes, siis muutus ümaramaks. Koostis 60% PN, 40% CH, valmistatud 2006/2007 aastate segust. Krevett oli väga hästi maitsestatud ning sobis kenasti õhtusööki sisse juhatama.

Pierre Paillard Grand Cru Blanc de Blancs NV
“Mereanni trio”: värske auster, gratineeritud sinikarp, šampanjas hautatud habemenoakarp

Blanc de Blancs on valmistatud 100% Chardonnay viinamarjadest, mis kõik on pärit ühest, 51 aastasest aiast. Tegemist on Paillardi esimese Blanc de Blancsiga, millist valmistati kokku 2000 pudelit. Šampanja oli väga tiheda mulliga, iseloomukas ning särtsakas, lõppmaitse terav.

Pierre Paillard Grand Cru Millesime 2002
Hanemaksapatee võis praetud saia ja flambeeritud viinamarjadega

Millesime 2002 on valmistatud 50% PN ja 50% CH, 8 aastat hoitakse veini pärmi sadelemel. Kindlasti oli tegemist õhtu tipuga, isegi oma nooruse kohta oli šampanja küps ja kompleksne. Aroomis oli tunda küpseid teravilju, maitse oli täidlane ja kergelt magusa alatooniga. Mul on üks 2002 kõrvale pandud, vaatame kuidas ta 4-5 aasta pärast maitseb.

Hanemaks maitses väga hea, kõik oli paigas ja tasakaalus, suurepäraselt mängis šampanjaga kokku.

Šampanjasorbee
Oh küll maitses vapustavalt hästi see – tõeline nauding, ülimaitsev ja eriti suvise nüansi andis sorbeele kerge piparmünt. Kindlasti oli sorbee üks õhtu lemmikuid!

Pierre Paillard Bouzy Rouge Pinot Noir 2005
Faasanifilee sellerikreemi, seenepirukas, pohlakastne ja sibulamoosiga

Faasanit ei olnud mina varem söönud, pean tunnistama, et kokk oli tasemel ning faasan maitses hästi, kuid erilist vau effekti mul faasani suhtes ei tekkinud. Faasanist suurema tähelennu tegi seenepirukas, seda kiideti saalis nii mõneski lauas.

Veiniks oli Antoine spetsiaalselt Prantsusmaalt kaasa toonud mõned pudelid Pinot Noir’i,mida ta siis lahkesti faasani kõrvale pakkus. Pinot üllatas mind oma magususega, maitselt tõeline meepomm, värvus oli väga õhuke.

Pierre Paillard Grand Cru Rose NV
Küpsetatud  Brie de Meaux punase marjakastme ja vaarikasorbeega

Lõpetuseks nautisime vaarisorbee ja küpsetatud juustu kõrvale roséd ning õhtu lõpetuseks demonstreeris Antoine oma oskust elegantse liigutusega lüüa mõõgaga šampanjapudelilt kork. Väga muljetavaldav, igatahes!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s