Mõned nädalad tagasi Riias käies jäi poeletil silma Alfred Gratieni Brut Rosé, Eesti poelettidelt miskipärast Gratieni šampanjasid ei leia. Champagnes leiab neid muidugi ka, viimati õnnestus kohapeal maitsta Alfred Gratien Brut Millesimé 2000 ja koju kaasa tulla Blanc de Blancs 2007
Koostises 60% CH, 20% PN ja 20% Meunieri, värvus klaasis oli õrn, läikiv oranž.
Aroomis punased sõstrad, maasikad ja suvised lilled, natuke ka marjakoogi lõhna.
Maitse oli jõuline ja puhas, hape heas tasakaalus ja tuntav. Maits pulbitses küpsetest õuntest, punastest marjadest ja röstistest küpsistest. Lõpus lisandusid diskreetsed magusad noodid, lõpp oli pikk, suitsune ja mineraalne. Väga nauditav jook, mida sobib tarbida koos külmade lihalõikude, singi ja veinimeistri soovitusel ka Champagne regioonist pärit andouillette vorstiga. Tegemist on väga erilise maitseelamusega, paar aastat tagasi kevadel Reimsis jagunes meie reisiseltskond andouillette küsimuses kaheks erinevaks pooleks ning pidasime sel teemal maha tuliseid vaidlusi. Meie tookordse reisi muljeid saab lugeda siit. Mina igatahes soovitan küll andouillette proovida kui Champagnesse satute ja miks mitte siis koos roosa šampanjaga.