Pol Roger Pure Extra Brut

Pol Rogeri Pure Extra Brut toodi turule aastal 2008 ning see oli puuduolev tükike šampanjamaja täiuslikust valikust. See šampanja on hästi õnnestunud stiilinäide sellest, kuidas veinimeister kasutab oskuslikult erinevate aedade ja marjade mitmekesiseid omadusi. Joogi valmistamisel on kasutatud võrdsetes osades kolme viinamarja ning saavutatud on suurepärane struktuur ja küpsus.

Alkohoolne käärimine toimub 18C juures roostevabades mahutites, kõik viinamarjasordid ja iga küla hoitakse kuni lõpliku segamiseni eraldi. Kõik Pol Rogeri šampanjad läbivad ka malolaktilise fermentatsiooni ning pärast pudeldamist viiakse šampanjad küpsema 33 meetri sügavusel asuvasse keldrisse.

Minuni jõudis Pol Rogeri Pure Extra Brut suvel Tallinki laevalt ning sügisel hakul nautisime seda koos sushiga.

Koostises 1/3 Pinot Noir, 1/3 Chardonnay, 1/3 Meunier, värvus särav kuldkollane.

Aroomis tundsin esimese hooga lillelisust ja roosilõhna, veidi hiljem lisandusid leivaröstised noodid ja kerge karamell.

Maitse arenes suus tuntavalt ja põnevalt: algus oli arglikult täidlane, keskmaitse mõru ja lõpus lisandus heas tasakaalus hape. Tunda oli virsikuid ja nektariine ning värsket mett. Šampanja koos värskest lõhest valmistatud sushiga oli ideaalne paar! Kala ja riisi kerge magus alatoon ja mahedus mängisid mõnusalt kokku šampanja parajalt happelise ja maitseküllase iseloomuga. Tootja soovitab šampanjat nautida koos vähkide, homaari või krabidega.

Kel huvi lugeda minu varasemaid kohtumisi Pol Rogeriga, siis siin on mõned märkmed

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s